routes
 • alle routes aan
 • alle routes uit
per deelnemer
 • alice
 • anna
 • anton
 • ayla
 • chen
 • gerard
 • hafid
 • hester
 • joris
 • lisa
 • maaike
 • merel
 • remco
 • ronald
 • simon
 • theo
 • foto
 • tekst
 • video
routeateliers
 • Utrecht Centrum > Leidsche Rijn
 • Utrecht Centrum > Nieuwegein
sorteren
 • alle thema's aan
 • alle thema's uit
per thema
 • Bekende vreemden
 • Binnenstad
 • Boodschappen
 • Bouwplaats
 • Cremerstraat
 • De Munt
 • Dieren
 • Drukte
 • Effen fietspad
 • Fietsrolstoel
 • Fysiek
 • Gele brug
 • Geluiden
 • Geur
 • Graffiti
 • Groen
 • Herinnering
 • Hobbelig
 • Hoofd leegmaken
 • In de flow
 • In interactie: strijd om ruimte
 • Informele route
 • Kanaalstraat
 • Kersenboomgaard
 • Kijken
 • Landelijk
 • Lantarenpalen
 • Leidsche Rijn
 • Lombok
 • Manoeuvreren
 • Meernbrug
 • Ongeluk
 • Ontmoeting
 • Oude Panden
 • Overgang
 • Oversteken
 • Paardenveld
 • Post
 • Regen
 • Rood fietspad
 • Routekeuze
 • Ruimte
 • Rustig
 • School / crèche
 • Stress bij de poorten van de stad
 • Thuis
 • Tijd
 • Twilightzone
 • Uithof
 • Vleutenseweg
 • Water
 • Werk
 • Westplein
 • Zon
 • ‘t Lint
 • ’s avonds

> > NIEUWS

> 15 03 2013 > ROUTE-ATELIERS URBAN TRAJECTORIES

UrbanTrajectories-RA

Op 18 en 19 maart worden de resultaten van het onderzoek uit 2012 toegepast in de plannings- en ontwerppraktijk. Aan welke voorwaarden moet een fietsroute voldoen? Tijdens  twee routeateliers (Snelfietsroute Utrecht – Nieuwegein  // Leidsche Rijn – Binnenstad via de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal) wordt een aantal opgaven door professionals met uiteenlopende achtergronden onder leiding van Stefan Bendiks van Artgineering uitgewerkt.

De snelfietsroute Utrecht – Nieuwegein kan meer dan nu het geval is gebruikt worden voor regionaal woon-werk fietsverkeer. Daarnaast heeft de route potentie om als recreatieve route richting het buitengebied te functioneren. Binnenkort wordt met een fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij Oog in Al een nieuwe fietsroute tussen Leidsche Rijn en de binnenstad gerealiseerd. Er is nog discussie over de aanlanding van de brug aan beide zijden van het kanaal en de regulering van het fietsverkeer richting de binnenstad. Welke interventies dragen bij aan de keuze voor een bepaalde route?

De bijeenkomsten zijn niet openbaar toegankelijk en alleen op uitnodiging te bezoeken. De resultaten worden via deze website gepubliceerd en worden ook onderdeel van presentaties in de loop van het jaar.